Vores blog om vores hverdag

Vores blog om vores hverdag

Familien består af:

John (38), Gitte Elisabeth (36), Chili Marie (9) og Lotus Elisa (7) Phoenix Norman (0)
Vi bor på et nedlagt landbrug ved Klokkerholm, hvor vi har: Hesten: Jens. Kattene: Kasper, Ida Marie, Scarlett & Kaptajn - samt hundene; Finn og Keld ...

Sjov med grøntsager...

- OpskrifterPosted by Gitte Berg 15 Jan, 2013 20:00
Efter vi er gået på skrump er vi blevet lidt kreative med maden her i huset. Især ungerne synes det er rigtig skægt at finde på nye ting som man kan lave ud af de kedelige grøntsager!
Racerbil

Blæksprutter

Blå edderkopper

En lille prinsesse med et lille hjerte ved siden af

  • Comments(0)//www.familien-berg.dk/#post1568

Hjemmelavet hyldebærsaft

- OpskrifterPosted by Gitte Berg 19 Oct, 2012 11:32
Sjovt at prøve selv at lave hyldebærsaft. Det var ganske nemt og ligetil med den lånte saftkoger. Der blev ca. 1 liter hyldebærsaft ud af en kurv fyldt med hyldebær og lidt gamle overskåret æbler. 400 gram sukker blev efter presningen kogt sammen med saften og skummet af over flere omgange til saften var helt blank. Tilsidst en spsk atamon og så kom saften på en rengjort og kogt flaske og lukket tæt. Uhmmm. Huset duftede så dejligt og det smagte også bare som det skulle. Tak til Birthe for opskriften og hjælpen og ikke mindst lån af gryden!

  • Comments(0)//www.familien-berg.dk/#post1476

Spansk Gryderet...

- OpskrifterPosted by Gitte Berg 10 Sep, 2012 13:14
4 personer
  • 600 g svinemørbrader
  • 75 g Smør
  • 100 g bacon
  • 200 g flåede tomater
  • 1/2 stk grøn peberfrugt
  • 250 g champignoner
  • 1 tsk køkkensalt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/4 tsk paprika
  • 2 1/2 dl piskefløde 38%
  • 2 spsk kulør
  • frisk purløg
Kødet renses for fedt og hinder. Skæres i tynde skiver og bankes lidt. Smørret brunes let i en gryde (må ikke blive for brunt). Kødet vendes heri til det er gyldent.

Bacon, flåede tomater, peberfrugt og champignoner kommes i gryden. Salt, peber og paprika drysses over. De grønne oliven deles og blandes forsigtigt med grydens indhold. Fløden tilsættes sammen med kulør.

Retten skal derefter koge ved svag varme i ca. 45 min. Den smages til med salt.

Drys klippet purløg over retten før servering og kog evt. ris dertil.

Jeg håber at det smager herren i huset. Han har jo ikke gjort andet end at snakke om Pernilles spanske gryderet siden han var derude og spise.. thi hi...

  • Comments(1)//www.familien-berg.dk/#post1422