Familien-Berg

Nok at se til...- Hverdagen

Posted by Gitte Berg Thu, September 20, 2018 07:51

Denne uge har været præget af masser af aftaler. I går var der forædremøde med mellemtrinnet og efterfølgende med vores "egne" klasser - 5. klasse. I aften står den på kursus med Skolebestyrelsen i Dronninglund - så der er nok at se til.

Phoenix stortrives. Det er helt vildt, så godt han tager skiftet. Han er bare så glad og tilfreds, selv om aftenen lige i ulvetimen. Det er simpelthen så dejligt. Så er mor og far også glade.

Weekenden og næste uge står på ekstra barn herhjemme. Glæder mig til at få en ekstra hjem og bo hos os. Vi skal have gjort klar til ham i aften og i morgen, så han føler sig rigtig velkommen.


Ny start - ny dagpleje..- Phoenix Norman

Posted by Gitte Berg Wed, September 19, 2018 07:54

Blog imageSikke en omvæltning og sikke en modtagelse Phoenix fik i morges. Vi mødte ind til en smilende og positiv dagplejemor og Phoenix vadede bare ind og legede med de andre børn. Han havde knapt tid til at sige farvel til sin mor og søskende.Blog image

Har fået tilsendt disse billeder og update på hvor godt det går. Har sådan en god mave fornemmelse og ih, hvor det glæder mig, at få et "beskidt" barn hjem fra dagpleje, som samtidigt er godt mættet af positive indtryk og fortællinger om dagen, der er gået.

Her til morgen gik det også fint med at aflevere. I dag ville han dog gerne med ud og vinke farvel med Laila. Det gik så fint. John var også positivt overrasket da han hentede i går og mødte dagplejemor for 1. gang. Endnu bedre var det at vores veninde, Bitten mødte John og læssede to store sække tøj af i Johns bil. Tøjet var til Phoenix. Super dejligt.

Jeg har ellers fået skrevet hele vores historie ned med start i februar 2018 - hvor alle vores problemer startede og til i mandags, hvor vi sagde farvel til den gamle DPer. Men, ja... Nu er det skrevet ned. Det har været rart at få det ud og ned på papir. Og ud af systemet. Det er noget man længe har gået og båret på. Det har ikke været sjovt. Og så må vi se hvad vi gør ved det. Tænker at lade den ligge.
Der var røre nok over vi valgte at skifte dagplejer og folk, der slet ikke er indblandet har følt jeg trådte på dem. Det var bestemt ikke meningen. Der er kun 4 personer i vores historie. 1 fysioterapeut, 1 kommunal dagplejer, 1 dagplejepædagog og 1 privat dagplejer - der kunne komme fra Klokkerholm, Ørum eller Hjallerup. Vi var også ude i Hellum, for lige at stå det fast med syvtommer søm! Det er IKKE ALLE fysser, ALLE kommunale dagplejere og ALLE dagpleje pædagoger eller ALLE private dagplejere i Ørum og Klokkerholm, der skal hænges ud her. Rolig nu smiley Se fremad og glæd jer over at I har fundet lige præcis den dagplejemor, I er glade for. Så kan det da være ligemeget med os og hvad vi tumler med?

Og så husk, vi kan ikke stå inde for hvad vi skriver her og du måske (mis)forstår smiley

Ny dagplejer- Phoenix Norman

Posted by Gitte Berg Mon, September 17, 2018 15:35

Hold nu op, jeg er både vred og ked af det. Som nogle af jer ved, har vi haft nogle problemer med Phoenix’ nuværende dagplejer og hans forhenværende fysioterapeut - med nogle udtalelser de hver især er kommet med (det står sort på hvidt i en rapport vi har fået fingrene i) og der kom nogle trælse gnidninger. Vi fik talt ud om vores bekymringer og så aftalte vi med kommunen at vi fik dagplejeren på prøve. Det kom dog så vidt at vi ønskede at flytte dagplejer her i sidste uge.

Drømmescenariet var selvfølgelig en anden kommunal DP i Klokkerholm, men det var ikke muligt før i februar (hvor vi blev skrevet op) og vi undersøgte de private ved siden af. Ingen hastværk, men ville lige stikke en finger i jorden. Det skulle vi så nok ikke have gjort, for de (en bestemt, som vi har haft fat i efterfølgende, at det ikke er ok) gik straks tilbage til vores nuværende dagplejer (Vi havde taget snakket om et skift med kommunen og holdte det lidt i stilhed, indtil vi vidste, hvor han kunne komme hen). I min verden siger man heller ikke et job op, før man har fundet et nyt! Og vi ønskede ikke at holde flere møder om at opretholde samarbejdet. Det løb var kørt fra vores side af. Vi havde truffet vores beslutning og der er ikke noget, der kan gøre det om. Vores DP tog det desværre ikke ret pænt og jeg er egentlig pænt skuffet over at den omtalte private dagplejer ikke har nogen form for fortrolighed, når man henvender sig - selvom det er en lille by.

Blog imageNÅ men katten var ude af sækken og John tager en snak, da han henter vores dreng om torsdagen - og jeg vælger at poste det på min væg samme aften på facebook, at vi skifter dagplejer! SURPRICE! Ja, ikke nogen stor overraskelse var det jo ikke, netop fordi alle i byen nærmest og DP selv vidste det. Der var heller ikke den store respons på facebook - netop som jeg egentlig også regnede med - for det er jo ikke første gang et barn flytter dagplejer og hvis de ville vide mere, eller ikke allerede vidste hvad vi kæmpede med, så ville de da spørge os?!? Nogle enkelte har spurgt. Men det faldt ikke i god jord hos vores DP. Hun er sur over de kom til hende og spurgte hvorfor vi stopper. Det kan jeg egentlig også godt forstå – og samtidigt forstår jeg heller ikke hvorfor de/i ikke er kommet til os i stedet? Det er selvfølgelig altid godt at få to sider af en sag. Men synes bare folk har for travlt. Jeg er mest irritereret over, at vi netop ønskede at komme så pænt som muligt væk derfra (selvom vi godt vidste det blev svært) og nu er det hele ødelagt pga. en dagplejer ikke kunne holde sin mund. Og vi bliver set skævt på pga. vi ønsker flytte vores dreng. Man skal jo huske på, der er en grund til vi vælger at flytte ham – det gør man altså ikke for sjovt og vi har trukket den langt – for langt, hvis i spørger os forældre.

Vi har været utrolig glade for vores dagplejemor til vores to piger. Der har aldrig været noget at sætte en finger på. Men vi tror simpelthen ikke kemien har været der mellem vores søn og dagplejer denne gang. Han har oveni købet lidt udfordringer og det harmonerer altså ikke i en flok på 5, hvor der er to med ekstra behov.

Vi kunne sagtens skrive en hel masse og kaste med mudder mod vores dagplejer, men det ønsker vi ikke. Vil i have historien, kan i komme til os. Der er jo som sagt en grund til vi flytter – men den behøver ikke blive lagt offentligt på nettet.

Vi kan kun glæde os over vi har fået en ny dagplejer og kigge fremad...