Familien Berg Foged

Familien Berg Foged

Familien består af:

Gitte, Chili, Lotus, Phoenix & René
Vi bor på et nedlagt landbrug ved Hjallerup, hvor vi har: Hestene: Jens og Bimmer. Kattene: Ida Marie & Erik. Rotterne: Rita og Jytte. Hønsene: Sofia, Gerda og de 10 andre. Hannen: (Vold)-Tage. Fiskene: Rikke og Roberta - Huskyen: Keld og alle vores ællinger

Tage og Tøjterne...

# DyrernePosted by Gitte Berg Sat, March 16, 2019 21:51
I dag kom der høns igen på Nørvang. 8 tøjter og så kokken Tage, som allerede har fået øgenavnet, Vold-Tage. Han har allerede været på ryggen af samtlige høner.

Der var en, der næsten ikke kunne i sin egen krop her i dag, da vi hentede høns i Vittrup. Det kunne ikke gå stærkt nok med at komme hjem og lukke hønsene ud. Han har brugt meget tid ude hos hønsene i dag. Så sødt. Jeg fik i stedet gjort huset klar til gæster i morgen og fik klasket lagkagen sammen til fødselsdagen i morgen.
Jeg er græsenke her til aften. Så sidder og hygger med serier og nyder et glas rødvin inden sengen kalder.

  • Comments(0)//hverdagen.familien-berg.dk/#post2062

Højt til hest...

# DyrernePosted by Gitte Berg Tue, May 15, 2018 07:55
Ridningen var i går aflyst på Hjallerup Rideskole pga. frygt for herpesvirus. Men, det skulle ikke hindre os derhjemme i at sadle op. Først fik pigerne reddet på Bimmer og så var fru Berg højt til hest på Jens. Det gik bare så fint. Er virkelig så glad for min nye ridebane. Det er godt nok luksus. Imens pigerne, Phoenix og jeg tumlede rundt med hestene, fik John støbt lidt inde i stalden. Da vi havde været i bad alle mand - sad vi og nød aftensolen på terrassen og fik en lille kold og sad og snakkede. Elsker virkelig de lækre sommeraftener. Det er så godt for sjælen. Tror klokken blev hen af de 22, før vi trak os indendørs. Man gider virkelig ikke, når vejret er så dejligt.
  • Comments(0)//hverdagen.familien-berg.dk/#post1995

R.I.P lille Finn

# DyrernePosted by Gitte Berg Mon, April 30, 2018 08:15

Torsdag havde vi besøg af ejendomsmægleren og derfor var hundene i hundegården, da jeg kom hjem fra job. Jeg kiggede hurtigt til dem og begge var der og stod og gøede og var glade for at se mig.
Da ejendomsmægleren kørte efter 15 min, gik jeg ud for at hente hundene ind. Keld kom med det samme, men Finn kom ikke. Underligt - for han plejer altid at komme, når de skal ind. Jeg vidste der var noget galt og løb udenfor til hundegården. Der stod Finn med fråden hængende ud og kastede op, løb rundt i en cirkel og dinglede rundt. Fik hurtigt råbt på John - "Finn har spist noget, han ikke kan tåle"... Vi fik ham ud - og ind. Ringede til dyrelægen og kom akut derud. Han havde tre muligheder: Forgiftning - måske havde Finn spist en tudse, et ellepsi anfald eller en hjerneblødning. Finn fik en masse mod forgiftning og noget smertestillende og vi fik at vide vi havde til kl 22., så skulle Finn gerne have det bedre, hvis det var forgiftning eller ellepsi.

Desværre endte det med vi måtte køre ud til dyrelægen lidt i 22 og få Finn aflivet. Han blødte ud af hans øjne til sidst og så vidste vi godt hvad klokken var slået. Hold nu op det var svært! Det er længe siden vi har grædt så meget. Det gik så hurtigt - og jeg fatter stadig ikke hvad der er sket! Finn har aldrig været syg i den tid vi har haft ham og han blev kun 6 år. Det er slet ikke til at bære.
Om fredagen fik vi begravet Finn hjemme ved siden af gamle Harley. Det var en smuk morgen og pigerne lavede fine sten til Finn og vi fik plantet blomster på hans gravsted.
Det var ikke lige den bededagsferie, vi havde drømt om. Vi skulle til fødselsdag hos vores nevø fredag eftermiddag men fik trukket os op til det og tog af sted - det fortrød vi så heller ikke. Det var godt at komme ud og væk fra det hele. Jeg havde også en aftale med mine kollegaer om aftenen i Sæby - vi skulle spise sammen og se hvad aftenen ellers ville bringe. Jeg endte i byen med Dorthea i Frederikshavn. Jeg var godt nok lidt i tvivl om jeg havde humør og lysten til at tage af sted ovenpå alt det med Finn - men er glad for jeg valgte at tage med. Vi havde en hyggelig og god aften. Og tankerne fik ro.

Resten af weekenden gik derhjemme med at dele hestehegnet op. Bimmer kan ikke tåle det nye forårsgræs, så vi vil være på forkant og udelukke ham fra den store fold. Vi fik også besøg af Johns Moster Lotte og Onkel Bent - det var bare så hyggeligt og vi sad ude i den varme sol. Chili fik også besøg af hendes veninde i weekenden og vi fik cyklet en 18-19 km i det dejlige vejr! Vi var også ude med telegrammer til Maja, Casper og Christian, der blev konfirmeret her i lørdags. Det blev også til nogle gode kilometer på gå-ben.

Nu går tankerne på om vi skal have en ny bette hund. Tror ikke det bliver en Fransk Bulldog igen - tror nærmere det bliver en Shit Zu eller noget lignende. En bette hyggehund. Men, nu må vi se. Vi skal forhåbentlig lige over byggeriet og Phoenix må også gerne være oppe fra gulvet, inden vi skal have en ny lille hvalp. Vi får svar fra ejendomsmægleren i dag.. Det er jeg godt nok MEGET spændt på!  • Comments(0)//hverdagen.familien-berg.dk/#post1991
Next »